NYHETSARKIVET
21 sep 2022 16:08
Extra: TV4 bekräftar att man tar över Red Bees anställda
Telias dotterbolag TV4 kommer att ta över de cirka 60 anställda från Ericssons dotterbolag Red Bee Media, som i dag sköter den tekniska driften av TV4. Det bekräftar bolaget för Telekomnyheterna.

- Red Bee Media har skött driften av våra tv-sändningar sedan 2009 och genomfört detta på ett mycket bra sätt. När avtalet nu löper ut har parterna tillsammans kommit överens om en verksamhetsöverlåtelse. Arbetet med verksamhetsöverlåtelsen har nu påbörjats och det berör cirka 60 medarbetare som vi planerar föra över till oss i både Sverige och Finland. Den nya organisationen planeras vara klar till 1 juli 2023, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4 Media, till Telekomnyheterna.

TN: Hur kommer det här att påverka era driftskostnader?

- Det är inte därför vi gör den här förändringen, bakgrunden är att kunna accelerera innovationskraften och möta utvecklingen som sker inom det här teknikområdet och föra den Närmre vår egen verksamhet. Det rör sig om en viktig kärna i våra tv-sändningar och målet med att ta över det operativa ansvaret är att möta den utveckling som produkt- och teknikdelen av tv-branschen befinner sig i just nu, säger Charlie Forsberg.
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108