NYHETSARKIVET
22 sep 2022 11:10
Red Bee: Vi kommer att ha kvar vår närvaro i Norden
Trots att Red Bee blir av med sin i särklass största kund på den nordiska marknaden, Telia/TV4/C More så planerar bolaget att ha kvar sin närvaro i Sverige. Det säger bolagets kommunikationschef Gabija Jonsson till Telekomnyheterna, och förnekar därmed Telekomnyheternas spekulation från i går att bolaget nu skulle vara på väg att lägga ner i Sverige.

- Att inte förnya kontraktet med TV4 är ett gemensamt beslut från båda parter och kommer att gynna båda bolagen ekonomiskt. Red Bee har dock inga planer att lämna Norden utan kommer att fortsätta arbeta med flera kunder. Ambitionen är att skapa lönsam tillväxt med nya och existerande kunder, säger hon.

Red Bee Media är, enligt bolaget själva, Europas främsta leverantör av managed services tjänster för mediaindustrin och bolagets globala position kommer att vara opåverkad av sortin från Telia TV/Media.

Enligt Red Bee Media Sweden AB:s årsredovisning från 2021 hade bolaget då 65 anställda. Bolagets kommunikation nu är att cirka 60 medarbetare kommer att överföras till Telia TV/Media i samband med en verksamhetsöverlåtelse.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108