NYHETSARKIVET
23 sep 2022 12:01
Inteno Group säljs till nygamla ägare
Inteno Group AB har sålts och de nya ägarna är i det närmaste desamma som de tidigare ägarna. Detta sedan ett konsortium lett av fonden Accent Equity 2017 har förvärvat bolaget. Tidigare huvudägare var Accent Equity 2012.

- Det känns väldigt bra att vi får förnyat förtroende av Accent Equitys nya fond. Affären har skett i en öppen process där andra bolag har varit delaktiga, säger Conny Franzén, vd för Inteno Group, till Telekomnyheterna.

Accent Equity investerade initialt i Inteno 2016. De övriga bolag som ingår i köparkonsortiet är Unigestion S.A. och Simac Techniek NV. Därtill saminvesterar ledningsgruppen i bolaget.

- Med den här nya ägargruppen fortsätter vi vårt uppdrag att driva innovation in bredband, IoT och det digitala hemmet. Vi ska stärka vår position på marknaden, utöka vårt produkt- och mjukvaruerbjudande och bygga vårt team och vårt företag, säger Conny Franzén.

Inteno har två verksamhetsområden, Genexis-gruppen som säljer produkter inom FTTH och triple-play, och IOPSYS som utvecklar mjukvara.

Under förra året omsatte Inteno gruppen 710 miljoner kr med ett EBITDA-resultat på 114 miljoner kr och i år räknar man med att passera 1 miljard kr i omsättning.
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108