NYHETSARKIVET
22 nov 2022 13:29
En person dömd för egenhandel med Doro-aktier
En person har dömts att betala en sanktionsavgift efter att ha handlat Doro-aktier med sig själv. Det rapporterar Dagens Juridik.

Enligt Finansinspektionen, FI, har mannen kontrollerat, och varit att anse som verklig ägare av det innehav av aktier i Doro som har funnits på de aktuella depåerna, varifrån transaktionen har skett i Nordnet Pensionsförsäkring respektive Nordea Livförsäkring Sverige. Det saknar betydelse i vilken utsträckning han varit ägare i Nordnet eller Nordea eftersom det väsentliga är att han direkt eller indirekt varit att betrakta som verklig ägare till innehaven i depåerna.

Totalt handlade det om 95 000 aktier som mannen sålde mellan de egna aktiedepåerna.

"Mannen har själv uppgett att syftet med transaktionerna var att överföra 95 000 aktier i Doro, till rådande marknadspris, från Nordea till Nordnet. Försäljningen skedde för att öka likviditeten hos Nordea då han behövde inhandla en amerikansk ETF för att skydda kapitalförsäkringens värde mot framtida ränteuppgångar. Anledningen till att han genomförde transaktionerna på aktiemarknaden var att han uppfattat det som praktiskt omöjligt att flytta aktier mellan olika kapitalförsäkringar", skriver Dagens Juridik.
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108