NYHETSARKIVET
16 jan 2023 13:28
150 medarbetare får lämna Telia i Sverige
Telia vill göra sig av med 150 anställda och inleder nu fackliga förhandlingar. Det informerade man personalen om vid ett internt företagsmöte i dag på förmiddagen.

- I dag har vi kommunicerat till våra kollegor i Telia Sverige att vi kommer att inleda förhandlingar med våra lokala fackliga organisationer, vilket tyvärr innebär att ca 150 medarbetare kommer att behöva lämna Telia. Bakgrunden är den förändringsresa som hela Telia Company befinner sig på, där vi redan i 2021 informerade om att vi fram till 2025 årligen ska minska våra kostnader och därmed även antalet medarbetare på alla våra marknader. Det är en kostnadsreduktion som även påverkat Telia Sverige sedan dess, och som vi fortsätter med 2023. Vi har redan genomfört ett antal proaktiva åtgärder för att sänka kostnaderna genom att begränsa rekryteringar, ta bort vakanta tjänster och minska antalet konsulter, säger Irene Krohn, presschef på Telia, till Telekomnyheterna.

Vilka funktioner och orter som drabbas av nedskärningarna vill Telia inte berätta i nuläget.

- Arbetet sker i dialog med de fackliga organisationerna och vårt främsta fokus är att hålla alla berörda medarbetare informerade under hela processen, säger Irene Krohn.

Vid utgången av det tredje kvartalet förra året hade Telia Sverige 4 135 anställda.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108