NYHETSARKIVET
3 mar 2023 12:12
Ericssons överens med DOJ om böter på 2,2 miljarder kr
Ericsson meddelade strax före midnatt i går att man nått en uppgörelse med U.S. Department of Justice, DOJ. Ericsson kommer därmed att få betala 206,7 miljoner USD i böter, motsvarande 2,2 miljarder kr.

"Att ta detta steg idag betyder att frågan om överträdelserna är löst. Detta gör att vi kan fokusera på att genomföra vår strategi samtidigt som vi driver en fortsatt kulturell förändring i hela bolaget med integritet i centrum för allt vi gör. Denna uppgörelse är en stark påminnelse om de historiska missförhållanden som ledde till DPA. Vi har lärt oss av detta och vi är på en viktig resa för att förändra vår kultur. För att vara en sann branschledare måste vi vara både marknads- och teknikledande och samtidigt ledande i hur vi bedriver vår verksamhet. Ericssons koncernledning och jag förblir engagaerade i att driva denna omvandling och vi fortsätter att införa stränga kontroller och förbättrad styrning, etik och regelefterlevnad i hela bolaget, med motsvarande förbättringar av vår strategi för riskhantering. Förändringen fortsätter och vi är ett mycket annorlunda bolag idag och har gjort viktiga förändringar sedan 2017 och under 2022", säger Ericssons vd och koncernchef Börje Ekholm i en presskommentar.

Den aktuella överenskommelsen anger ingen information om de utredningar som Securities and Exchange Commission, SEC, gör kring de aktuella frågorna.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108