NYHETSARKIVET
25 maj 2023 11:47
Tele2 och Stena i samarbete om digital inkludering
Boende hos Stena Fastigheter får tillgång till en ny kostnadsfri bredbandstjänst som benämns Digital Inkludering och som levereras av Tele2. Syftet är att minska det digitala gapet och ge boende möjlighet att genom en tjänst med lägre hastighet gratis få tillgång till samhällsviktig information i sitt hem.

Stena och Tele2 tecknade ett avtal för datakommunikation, tv- och bredbandstjänster redan under hösten 2022 och tog sedermera fram den nya gratistjänsten. Bredbandshastigheten är 1 Mbit/s.

"Med tjänsten Digital Inkludering ger vi alla hushåll möjlighet att vara en del av det digitala samhället. Även om det är en låg bredbandshastighet så är den tillräcklig för att kunna surfa på nätet och för att kunna skicka och ta emot e-post", säger Stefan Petersson, chef för fastighetsägaraffären på Tele2.

Framför allt är det viktigt för alla att ha tillgång till de viktiga digitala tjänsterna från banker, företag och andra offentliga institutioner.

"Att inte ha tillgång till uppkoppling i sitt hem, kan skapa ett digitalt utanförskap. Med den här tjänsten kan Stena Fastigheter och Tele2 tillsammans bidra till att minska det digitala gapet", säger Cecilia Fredholm Vaarning, Chef hållbara affärer på Stena Fastigheter.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108