NYHETSARKIVET
7 jun 2023 11:25
Så kan Viaplay-kraschen komma att påverka telekom
Viaplays krasch i måndag kan få följdverkningar som sträcker sig in i telekombranschen. Dels visar kraschen det skett en snabb och kraftig nedgång av TV-reklam, något som såklart drabbar Telias helägda dotterbolag TV4.

Men vad värre är att Viaplay i sitt pressmeddelande från natten till måndagen pekar på att allt fler kunder säger upp sina streamingtjänster.

"De stigande levnadskostnaderna bidrar även till en sjunkande försäljning av både streaming (direkt-till-konsument) och linjära abonnemang via distributörer, i kombination med högre nivåer på churn som en följd av prishöjningar", skriver Viaplay.

Det innebär av allt att döma att de telekomoperatörer som paketerar med tv-tjänster till sina abonnemang också kommer att se en minskad försäljning.

När det gäller Viaplays framtid så är det ännu oklart hur stora grepp som krävs för att få bolagets verksamhet under ekonomisk kontroll igen. Det spekuleras just nu friskt om nyemissioner och nedläggning av utlandssatsningar. Klart är dock att bolaget har plöjt ner enorma pengar i olika sändningsrättigheter, något som man förmodligen kommer att behöva minska på nu, vilket i sin tur minskar attraktionskraften på bolagets tjänster.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108