NYHETSARKIVET
13 jun 2023 11:48
Så stor är Halebops förlust per bredbandskund i Telia-nätet
Halebop gör en förlust på 813 kr per kund och år exklusive moms när de säljer ett 100 Mbit bredbandsabonnemang i systerbolaget Zitius bredbandsnät. Det visar en beräkning som Telekomnyheterna har gjort baserat på de relationsavgifter som Zitius tar ut av sina tjänsteleverantörer.

Enligt de uppgifter Telekomnyheterna har tagit del av gör Halebop en förlust på 19 kr per kund och månad när de säljer abonnemang i Zitius och Telia Öppen Fibers nät, till ordinarie pris.

Det var i går Telekomnyheterna skrev att Bahnhof har anmält Telia till Post- och telestyrelsen, för prisklämning på bredandsmarknaden. Enligt anmälan, där Telias relationsavgifter är maskade, går Halebop med förlust när man säljer bredband i Telias Zitius-nät och Telia Öppen Fiber-nätet.

Enligt de uppgifter Telekomnyheterna har fått från marknaden tar Zitius ut 290 kr per månad exklusive moms på sina 100 Mbit-tjänst. Samma tjänst säljs av Halebop för 339 kr per månad inklusive moms, vilket innebär 271 kr per månad exklusive moms. Det vill säga 19 kr under inköpspris. Då har vi inte räknat med startavgiften på 200 kr exklusive moms hos Zitius och det faktum att Halebop tar halva priset de första sex månaderna.

Räkneexemplet skulle i så fall ge en förlust på 813 kr per kund under det första året i Zitius nät och 228 kr per år under de följande åren.

I Telia Öppen Fibers nät gör Halebop en förlust på 428 kr under det första året och 228 kr per år under de följande åren.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108