NYHETSARKIVET
16 jun 2023 12:13
LoRaWAN-marknaden ökar till 25 miljarder USD inom fem år
Den globala marknaden för LoRa och LoRaWAN väntas öka till 25,5 miljarder USD till 2028. Just nu ligger marknadens värde på 5,6 miljarder USD, enligt en ny rapport från Research and Markets.

Många viktiga aktörer har bidragit till en konkurrenskraftig och diversifierad marknad och den framtida tillväxten väntas drivas av statliga initiativ till att etablera så kallade smarta städer.

Research and Markets har också identifierat var och hur teknologin potentiellt kommer att öka mest. När det gäller hårdvara, så kommer tillväxten drivas av System on Chip, vilket inte minst används i hög grad inom IoT-segmentet.

Sett till framtida utveckling i olika sektorer så kommer transport och logistik att ligga i framkant, eftersom de redan använder LoRa och LoRaWAN för att öka effektiviteten.

Enligt prognosen så kommer den geografiska utvecklingen vara mest märkbar i APAC-regionen. Till exempel har Singapore redan implementerat ett LoRaWAN-nätverk över hela landet och i Australien används teknologin mycket inom jordbruket.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108