NYHETSARKIVET
18 jul 2023 12:27
Tele2 flaggar för fler prishöjningar
Vid dagens investerarkonferens efter publiceringen av de senaste kvartalssiffrorna uppgav Tele2:s kommersiella chef Hendrik de Groot att operatören kommer höja sina priser igen senare i år.

Det blir inte de första prishöjningarna för bolaget den senaste tiden heller. Bland annat har bredbandspriserna höjts i år.

"Vi har redan gjort rätt mycket när det kommer till prishöjningar som fångat upp i stort sett alla kunder. Målet nu är att förflytta prissättningen för befintliga abonnemang (backbook, -red:s anmärkning) till nyköp (frontbook, -red:s anmärkning) just på obegränsade mobilabonnemang", uppgav han och lade till att bolaget även tittar närmare på Comviq-priserna också.

"Vi har redan sett flera prishöjningar i den billigare änden av marknaden så något kommer hända på den fronten också under andra halvan av året", sa de Groot.

Bolagets prognos är att andra halvåret blir resultatmässigt bättre än den första halvan, vilket även vd Kjell Johnsen betonade under investerarkonferensen.

Hendrik de Groot sa även att det bland kunderna generellt finns en god acceptans för prisnivåerna och att bolaget upplevt en ganska låg churn.

I dagens rapport meddelar Tele2 även att transformationstakten fortsätter och att operatören jobbar på att bli mindre beroende av tredjepartsförsäljning. Fler kunder ska i stället lockas till Tele2:s egna digitala kanaler, uppger Johnsen i vd-ordet.

"Kundnöjdhetsmätningar visar också att kunder uppskattar digitala kanaler. När vi nu genomför de här förflyttningarna så förbereder vi oss själva på att leda en flerårig resa på den svenska marknaden mot konvergerade, lättförståeliga och pålitliga tjänster som tilltalar ett växande segment av marknaden som Tele2 har en unik förmåga att tillgodose. Våra mobila, bredbands- och integrerade tv- och streamingtjänster är kraftfulla byggstenar i en sådan konvergensstrategi", skriver han.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108