NYHETSARKIVET
20 jul 2023 12:23
Telia: Q2 var bästa telekomkvartalet i bolagets historia
När Telia summerar andra kvartalet i dagens rapportpresentation så framgår det att telekomverksamheten varit det klart mest positiva bidraget till resultatet, medan TV & Media gått betydligt sämre.

Operatörens TV-annonsintäkter har fallit med 14 procent, samtidigt som kundbasen minskat. Kundtappet hänvisar vd Allison Kirkby framför allt till en konkurrensutsatt marknad samt faktumet att många sportsändningar slutat för säsongen.

Men desto nöjdare var hon med telekomverksamheten, som hon menar levererat det kanske bästa kvartalet någonsin för bolaget.

"Telco-tillväxten är helt klart återställd och fortsätter att bli bättre, med stöd av prissättningen och konsumenttrender. Faktum är att det här förmodligen är det bästa kvartalet Telia någonsin haft", sa hon under analytikerpresentationen.

Kirkby uppgav också att den positiva utvecklingen i telekomverksamheten väntas fortsätta under andra halvan av året.

Investeringskostnaderna, capex, var på tapeten under frågestunden, inte minst på grund av att Telias konkurrent Tele2 höjde sin kostnadsprognos när bolaget rapporterade tidigare i veckan. Dock sa Kirkby att Tele2:s avisering inte påverkar Telia alls, då dess 5G-utrullning är mer långt framskriden än konkurrentens och därmed är även täckningsgraden högre.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108