NYHETSARKIVET
31 jul 2023 08:02
Extra: Allison Kirkby lämnar Telia blir vd för BT
Allison Kirkby kommer att lämna uppdraget som vd för Telia Company för att bli vd och koncernchef för den brittiska telekomjätten BT. Det meddelar Telia i dag.

"Telia Companys styrelse har mottagit Allisons avskedsansökan och kommer omgående att initiera en rekryteringsprocess för en ny VD. Allison Kirkby arbetar vidare som Telia Companys VD och koncernchef till senast den 31 januari 2024", skriver bolaget i ett pressmeddelande i dag.

”Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans de senaste tre åren, trots de många utmaningar som vi har mött. Telia gör varje dag skillnad för sina kunder och samhällen som bolaget verkar i, och är väl positionerat för att framgent bli ännu mer relevant för alla sina kunder. Det har varit ett privilegium att få arbeta tillsammans med så många duktiga kollegor och ledare över hela Norden och Baltikum för att skapa ett Bättre Telia. Efter att jag i nästan 10 år levt långt från min familj och nu fått en unik möjlighet i Storbritannien har jag noga övervägt och bestämt mig för att lämna Telia och anta en ny utmaning. Till dess kommer jag att fortsätta i min roll och driva vår nuvarande agenda framåt med fullt fokus och engagemang under återstoden av min anställning”, säger Kirkby själv i en kommentar.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108