NYHETSARKIVET
18 sep 2023 12:05
Corporate Fiber byter namn till Allicon
Kommunikationsbolaget Corporate Fiber har bytt namn till Allicon, vilket är en förkortning för allied connectivity, valt för att betona aktörens roll som en strategisk partner för fiber- och 5G.

Bolaget grundades för att skapa en framtidssäker kommunikation i fastigheter och har i dag utrullningar för branschaktörer som Corem, Humlegården, Hemsö, Stena Fastigheter och Wallenstam. Med namnbytet vill bolaget positionera sig ännu mer som en "innovativ helhetsleverantör".

"Vi har flera pågående projekt för såväl kommersiella fastighetsbolag som verksamheter inom vård, omsorg och industri. Vi installerar framtidssäkra lösningar för all uppkoppling och idag gäller det som bekant inte bara människor, datorer och telefoner. Fastighetsteknik, medicinsk utrustning, produktionsmiljöer med mera kräver snabb, stabil och säker konnektivitet som vi möjliggör med framtidssäker teknik", säger vd Andreas Boo i en kommentar.

Allicon agerar som en strategisk rådgivare och partner för utrullning och drift. Dess erbjudande inom fiber och 5G levereras med den egenutvecklade plattformen PropView.

"Med de ständigt ökande kraven på kvalitet, snabbhet och säkerhet från såväl myndigheter som hyresgäster ligger våra lösningar verkligen rätt i tiden", säger Andreas Boo.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108