NYHETSARKIVET
20 sep 2023 11:55
Ericsson i genombrottsaffär med Deutsche Telekom
Ericsson oh Deutsche Telekom inleder ett samarbete för att ge utvecklare och företag tillgång till nätverks-API:er genom en ny plattform byggd för att utforska 5G och trådlösa nätverk.

Det är en del av Ericssons satsning på att skapa en global nätverksplattform och där förvärvet av amerikanska molnbolaget Vonage, som aviserades för två år sedan, är en viktig del.

I en kommentar säger Ericssons koncernchef Börje Ekholm att trådlösa nätverk är viktiga för det fortsatta digitaliseringsarbetet och att 5G kommer hjälpa företagen ännu mer.

"Genom nätverks-API:er kan både utvecklare och företag få tillgång till nätverkens avancerade förmågor för att ta fram helt nya användningsområden. Med skapandet av en global plattform för detta bidrar Ericsson även med nya innovationsmöjligheter genom nätverket", säger han.

Avtalet innebär att Deutsche Telekom erbjuder en portal för API:er driven av numera Ericsson-ägda Vonage.

När Ericsson kommunicerade avsikten att köpa Vonage så innebar det också den största affären i Ericssons historia. Det amerikanska bolaget, med 2 200 anställda, förvärvades för 6,2 miljarder USD.

Även DT är nöjda med att vara den första som öppnar upp sina API:er för kommersiellt bruk med Ericsson.

"Vårt nätverk är själva grunden för vårt företag. Genom att öppna det skapar vi nya sätt för företag att skapa värde för sin affär. API:er är ett viktigt strategiskt fokusområde för oss", säger vd Tim Höttges i en kommentar.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108