NYHETSARKIVET
21 sep 2023 12:35
GavleNet ny kund hos Waystream
Stadsnätet GavleNet, en del av Gävle Energi som har 18 000 anslutna kunder, blir ny kund hos svenska digitala infrastrukturbolaget Waystream.

Tidigare har GavleNet haft en amerikansk leverantör men väljer nu inhemskt och lägger sin första order på 60 accesswitchar med tillhörande Ultra Low Power SFP:er. En av anledningarna till att välja Waystream har att göra med GavleNets hållbarhetsarbete, då stadsnätets energiförbrukning väntas minska rejält, enligt Peter Lindberg, driftchef för GavleNet på Gävle Energi.

"Vilket både är positivt ur ett miljöperspektiv, men som dessutom reducerar elkostnaderna. Waystream är ett företag som fokuserar på hållbara lösningar, och det är viktigt både för oss och våra kommuner. Så efter noggrann testning, bestämde vi oss för att uppgradera vårt nät till Waystream", säger han.

Alla accesswitchar i nätet ska nu bytas ut under en sjuårsperiod.

"Att GavleNet väljer oss på grund av att våra produkter möter deras funktionskrav och samtidigt reducerar deras elkostnader med energismarta produkter är extra kul. Vi jobbar ständigt med att se över hur vi kan producera och leverera mer effektivt både under produktionen samt under produkternas livslängd. Ett stort steg var när vi flyttade majoriteten av vår produktion hem till Sverige", säger Waystreams vd Fredrik Lundberg.

Förra året tecknade bland annat Dalarnas största kommunikationsoperatör Kurbit ett avtal med Waystream, som i år fördjupats med en ny order på 100 switchar, vilket Telekomnyheterna rapporterat om.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108