NYHETSARKIVET
21 sep 2023 12:36
Tele2 dumpar kundtjänstleverantören Webhelp
Kundtjänst- och callcenterbolaget Webhelp tappar Tele2 som uppdragsgivare. Det är en av bolagets större kunder, rapporterar Östersundsposten.

Tele2 och Webhelp har haft ett samarbete sedan 2019 och nuvarande avtal går ut under nästa år. Webhelps vd Victor Sundén vill inte kommentera Tele2:s beslut, annat än att uppge att parterna kommit fram till att det här är bästa vägen framåt efter en dialog.

"Vi har en nedtrappningsplan som vi jobbar med tillsammans med Tele2", säger han till ÖP.

Samma svar om dialogen ger Tele2:s kundtjänstchef Malin Anglert till Telekomnyheterna i en skriftlig kommentar om det avslutade samarbetet.

Vad gäller framtida kundtjänst så säger Anglert att Tele2 ämnar flytta delen som legat under Webhelp till operatörens befintliga verksamhet hos Transcom under hösten och vintern.

- Under förändringsperioden kommer Webhelp vara fortsatt behjälpliga i att säkerställa att Tele2s kunder får en så bra kundservice som möjligt. Vår gemensamma ambition är också att i största möjliga mån underlätta för Webhelps medarbetare att kunna fortsätta arbeta med Tele2s kunder, säger hon.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108