NYHETSARKIVET
9 feb 2024 11:36
Telenors koncernchef Sigve Brekke avgår vid årsskiftet
Telenors vd och koncernchef Sigve Brekke planerar att lämna sitt uppdrag i samband med att hans kontrakt löper ut vid det kommande årsskiftet. Det uppger han för norska digi.no.

På frågan om han har någon favorit att överta uppdraget så hänvisar Sigve Brekke till styrelsen och att det är deras uppdrag att utse en efterträdare.

"De bedömningarna lämnar jag till styrelsen. Min roll, förutom att köra på fram till sista dagen, är att odla fram bra interna kandidater och det tror jag att jag har gjort", säger han.

Några av de spekulationer om efterträdare som pågår är att styrelsen framförallt vill se en kvinnlig vd för Telenorkoncernen, och där nämns bland annat bolagets CFO Tone Helgeland Bachke och Schibstedts avgående vd Kristin Skogen Lund, som tidigare varit Nordenchef på Telenor.

Samtidigt har den nuvarande Nordenchefen Jørgen Rostrup skolats fram på bästa sätt för uppdraget då han varit CFO i fyra år innan han fick ta ansvaret för Asien-verksamheten i drygt tre år och nu som sagt leder den nordiska verksamheten.
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108