Allente har lämnat in sin slutliga bevisning till Malmö tingsrätt och vidare yttrat sig i bolagets talan mot det kommunägda mediabolaget Operatörsklustret.
Här menar Allente att Operatörsklustret är bundna av den så kallade minimumgarantin som parterna förhandlade om och kom överens om i en deal memo.
Som Telekomnyheterna, samt flera lokala tidningsredaktioner rapporterat så ligger flera stadsnät i en mångmiljontvist med Allente på grund av ett tv-sändningsavtal av Viaplay-innehåll. Oenigheten handlar om att Allente påstår att Operatörsklustret garanterat att 35 procent av kunderna skulle bli premiumkunder. När detta inte blev av stämde bolaget Operatörsklustret samt flera av de bakomliggande kommunala mediabolagen på 84,5 miljoner kr.
I december yttrade sig parterna bakom Operatörsklustret och menade för det första att något slutligt avtal aldrig träffades och att en så kallad deal memo bara är "ögonblicksbilder över var Allente och Operatörsklustret stod i förhandlingarna för det kommande distributionsavtalet", enligt svarandenas yttrande.
Den andra punkten Operatörsklustret hänvisar till är att parterna diskuterade en helhetslösning där flera kanaler skulle ingå i Operatörsklustrets samlade plattform.
Båda ställningstaganden tillbakavisas av Allente i den slutliga bevisningen. Svarandena är bundna av minimumgarantin och parterna har kommit överens om innehållet i en deal memo. Enligt Allente har man levererat Viaplay-innehåll enligt vad som överenskommits där.
Dessutom betonar tv-bolaget att målet handlar om Viaplay-innehåll och inget annat. Parterna hade en ambition att utöka samarbetets omfattning senare men det ursprungliga avtalet som förhandlades klart handlade enbart om Viaplay-rättigheter och inte en helhetslösning med bland annat Discovery-rättigheter, menar Allente.
Förhandlingarna börjar den 12 september och beräknas hålla på i sex dagar.
Operatörsklustret bildades som ett samverkansbolag för att kommunala bolag skulle kunna förhandla fram bättre tv- och bredbandsavtal till sina kunder. De fem bolag som är indragna i tvisten är Värnamo Energi AB, Sydantenn och Tele AB, Bjäre Kraft Bredband AB, Köping Kabel TV AB och Teleservice Bredband Skåne AB.