NYHETSARKIVET
20 maj 2022 12:38
Analysys Mason spår ökad konsolidering i Västeuropa
Antalet renodlade fasta och mobila operatörer minskar i Västeuropa. Det konstaterar Analysys Mason i en artikel där man förutspår en ökad konsolidering på marknaden.

Bland de trender som man pekar på är att fler operatörer använder fusioner och förvärv för att diversifiera sina erbjudanden eller expandera/stabilisera sina marknadsandelar för att på så sätt uppnå kostnadsbesparande synergier.

"Vi förväntar oss att se en stadig men ospektakulär tillväxt i FMC:s andel av fasta bredbandsanslutningar i de flesta länder i Västeuropa. FMC hjälper till att minska churn och ger korsförsäljningsmöjligheter till en djupare kundbas och erbjuder därmed tillgång till intäktsrelaterade synergier. Men denna tillväxt kommer sannolikt att mattas av med tiden eftersom möjligheterna för fasta+mobila M&A minskar. Dessutom har trenden att erbjuda kraftigt rabatterade FMC-paket (en vanlig praxis i Frankrike, Portugal och Spanien, potentiellt via stora mobilrabatter för att säkra FTTP-kontrakt på starkt konkurrensutsatta marknader) avtagit de senaste åren och som en följd av detta har tillväxten i FMC penetrationen har avtagit i många regioner", skriver Analysys Mason.

Hela artikeln finns att läsa här:
Analysys Mason
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108